Antik i DK
Katalog
Brugere
Antik i DK.


Vis forum-indlæg


Antikke reservedele > Skibsklokke

15-11-2017 13:09:16
Klik for større udgave !
Jeg har en ægte gammel skibsklokke fra 1951. Jeg kan slet ikke finde noget prisleje på denne størrelse klokke. Er der nogen der kan fortælle mig hvad sådan en klokke er værd
Indlæg
Opret indlæg
Du skal være logget ind før du kan oprette indlæg i denne tråd !
Nyeste annonce
Top-Annoncer
Vandmaskine i messing. Sen empire 1830 til 1850. Format : 45 cm høj og 30 cm. bred. Indvendig fortinnet og brugt til aftapning af destilleret vand i recepturen på et apotek.
En vandmaskine var en populær ting i slutningen af 1800 tallet, også hos det bedre borgerskab hvor den nu med navn af Temaskine havde en fremtrædende plads på det blankpolerede bord ved eftermiddagsteen. Mon ikke der også af og til faldt en bemærkning om at  byens apotek faktisk havde en mage til.
Vandmaskinerne som de blev kaldt, var som ofte fremstillet som håndværk hos den lokale kobbersmed, mange gange i forskellige ikke altid lige heldige kvaliteter og bliver ofte forvekslet med en Samovar.
Her et usædvanligt smukt stykke kvalitets håndværk – og dertil særdeles velholdt. I dag ser man ofte de fine gamle vandmaskiner brugt som dekoration på moderne apoteker.