Antik i DK
Katalog
Kategorier
Sælges
Købes
Søgning
Brugere
Mine annoncer
Indtast annonce
Debatforum
Nyt forum-indlæg
Log ind
Ny bruger?
Antik i DK.
Forsiden
Kontakt
Nyeste annoncer
Links
Kategorier
>
Varia
>
Øvrige, Varia
« Tilbage...
Annoncedetaljer
Beskrivelse:
Bjælder til ko eller får. Højeste 6 cm. far bund til top.
Pris:
DKK 325,00
Annoncør
Firmanavn:
Lisbeth Antik & Moderne I/S
Postnr. & by:
4873 Væggerløse
Telefon:
30636307
Hjemmeside:
http://www.antik-lisbeth.dk
E-mail adresse:
info@antik-lisbeth.dk
Billeder:
Nyeste annonce
Guld medalion, 18 karat 10 gram, med flere safirer gemt i emalje, og af russisk Jødisk oprindelse. ca år 1900. Ingen anede en skid om dette, ej heller jeg, og gemmer helt sikkert på en lang historie. Måske de flygtede fra datidens Putin, og det helvede der. Ikke til salg, men bruger selv til micro foto af mine kæreste. Fik senere en 14 karat guldkæde Julen 2021. Svært ved at forstå hvorfor? Men mon ikke hun fik dårlig samvittighed. På den anden side, så betalte jeg den selv😖 Den mindre medaljon er solgt til en god ven i branchen. Den midterste er en amulet også af Jødisk oprindelse.
DKK 6.500,00
Top-Annoncer
Sølvring med perle str. 60,5 cm.
DKK 300,00
Cloisonne vase på træsokkel. Højde 15,5 cm. inklusiv træsokkel 19,5 cm.
DKK 350,00
Kinesisk cloisonnevase. Hæjde 13 cm.
DKK 400,00
Snustobaksdåse fra 1800'tallet. Snusdåsen er hollandsk og i messing. Indgraveringer og inskription. Længde 13 cm. diam. 7 cm.
DKK 850,00
Sølvnakke fra Hedebo egnen. Antagelig andel halvdel af 1800 tallet. Fantastisk fin stand trods patina.
Den rige broderitradition på den skovløse slette mellem København, Roskilde og Køge, der blev kaldt Heden, skyldtes et sammenfald af en hel række omstændigheder: Egnens bondesamfund var begunstiget af frugtbar jord og begrænsede hoveriforpligtelser. Hovedstadens befolkning købte bøndernes overskudsproduktion og ansatte landboungdommen som tyende og ammer. Bøndernes økonomiske muligheder afhang således af husholdets egen formåen, hvilket ansporede til nytænkning, der også blev inspireret af udveksling med storbyen.
Bondereformer
Hedebosyningens opståen i 1700-tallet skete samtidig med, at der var røre i det danske bondesamfund. Bondereformer var i sin vorden. Det var reformer, som blandt andet manifesterede sig ved Stavnsbåndets ophævelse i 1788. Det var en tid, hvor bondestanden både i europæisk sammenhæng og inden for Danmarks grænser stod til diskussion. Hoveriarbejdet blev kritiseret, og arvefæste, selveje og udskiftningen af landsbyernes fællesskab kom på den politiske dagsorden. Den karakteristiske hedebosyning i alle dens variationer blev udviklet af landsbysamfundenes kvinder i takt med dannelsen af den selvbevidste bondestand.
Kilde. Greve Museum.